Busuiocul – „Un rege războinic cu mersul păcii”!

Busuiocul – „Un rege războinic cu mersul păcii”!

Imi place sa scriu, deocamdata, fara diacritice. Cu ambele maini conectate impreuna. Conectate cu natura si cu uleiul esential de busuioc. Uleiul esential de busuioc este foarte puternic. Are o energie complesitoare. Prima data cand l-am mirosit parca simteam iarba cruda, apoi am pus o picatura in palme. Simteam cum palmele se incalzesc si el activeaza asupra lor. Am pus o picatura in difuzor ca sa vad ce efect are asupra mea si a celorlalti de langa mine.

Mă simt ca pe o pășune la mare altitudine, inspirând aer curat de munte (am revenit la diacritice :)). Vreau să mă simt ușoară și să urc ușor și lin panta. Nările mi se dilată, aerul fiind din ce în ce mai rarefiat.

Când trăiesc aici și acum mi se relevă răspunsuri la întrebările pe care le-am avut mereu și la care nu mi-a răspuns cineva sau nu am primit fiindcă eram deconectată. Când îmi pierd concentrarea, miros busuiocul și, parcă, imediat, mi se deschide o ușă invizibilă prin care reiau legătura cu mine. Mă activez și mă recalibrez la bucuria vieții. Busuiocul m-a tot căutat, mi-a trimis semnale să îl iau în seamă, însă am fost neatentă așa cum am fost mai trei sferturi din viața mea. „Târziu te-ai trezit!”, ar spune o parte din mine, dar cealaltă îmi amintește că timpul e etern și are răbdare. Valea nesfârșită a curgerii timpului e intensă, dar când ești concentrat, oprești timpul în loc. Busuiocul mi-a șoptit asta.

Când alegi un ulei esențial, alege-l intuitiv și când îl folosești, fii cumpătată cu picăturile fiindcă mai mult nu înseamnă neapărat mai bine. În cantitate mare și pe termen lung poate dăuna. Ține minte: o picătură de ulei esențial este echivalentul a 26 căni de ceai.

Pe mine mă încântă ideea de folosi uleiurile în difuzor, în casă, iar afară pun o picătură pe un șervețel și mi-l apropii de față pentru a mă bucura de aroma lui, fiindcă prin olfacție multe probleme se pot soluționa.

„Busuiocul mai este numit și Planta Rege: întărește mintea și inima, reîmprospătând rezistența împotriva bolilor infecțioase. Face parte din familia mentei, alături de busuiocul lămâios, busuiocul roșu, busuiocul sacru sau busuiocul scorțișoară.

Deși este asociat bucătăriilor italienești și mediteraneene datorită aromei sale irezistibile și proaspete, busuiocul este mai degrabă o plantă cu o imensă putere vindecătoare. Prin natura sa purificatoare și energizantă ajută în cazuri precum: febra, răceala, gripa și alte infecții pulmonare,îmbunătățind sistemul imunitar împotriva diferiților microbi, paraziți sau bacterii.

La nivel spiritual, busuiocul este asociat cu sentimentul de siguranță, favorizând totodată intuiția și creația.”

Malte Hozzel- „Man and Plants. An Ancient Alliance”

Cu atât de multe beneficii pe toate planurile, pe bună dreptate Malte afirmă despre busuioc că este „un rege războinic cu mersul păcii”.

Share articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Call Now Button