Despre experiența cu uleiurile esențiale

Despre experiența cu uleiurile esențiale

Ai petrecut mulți timp folosind, iubind, recomandând și apreciind uleiuri esențiale? Sau poate faci primii pași în această călătorie magică?

Indiferent de experiența dumneavoastră, un singur lucru este cert: fiecare simte că nu cunoaște totul despre uleiurile esențiale! De altfel  nu este de mirare fiindcă uleiurile esențiale sunt expresii complexe, diversificate ale plantelor, ele sintetizând inteligența Naturii în tot misterul ei. Interacționând cu ele la toate nivelurile (fizic, psihologic și spiritual) putem afirma că lumea magică a uleiurilor esențiale este atât de vastă încât cu greu poate cineva să acopere întreg spectrul de cunoștințe.

Produse și cunoștințe
Ceea ce își propune Oshadhi este să ofere nu doar o colecție de aproximativ 500 de uleiuri esențiale și produse de aromaterapie, ci și să contribuie la o bază de cunoștințe despre uleiurile esențiale care să fie un punct de întâlnire unde să se poată împărtăși cunoștințe și experiență.

Cu toții vrem să știm cât mai multe despre uleiurile esențiale. Vrem să știm despre chimia lor și cum pot fi aplicate. Vrem să auzim recomandări despre ce ulei trebuie utilizat și  în ce condiții. Vrem să știm despre amestecuri. Vrem să știm despre siguranță, despre diferite modalități de utilizare. Ar trebui să împărtășim ceea ce știm. Asta face Oshadhi.

Cele două aspecte ale cunoașterii: experiență și înțelegere
Este minunat să citești. Este minunat să vorbesti și să mergi la seminarii și conferințe. Dar cel mai bine este să experimentezi.

Amintește-ți că există trei elemente în fiecare experiență: experimentatorul (dvs.), obiectul experienței (planta sau uleiul esențial) și procesul sau conexiunea, care se află între cele două.

Amintește-ți că nu există experiențe „corecte sau greșite”. Obține totul intern și subiectiv aici, ai încredere în intuiția ta și încearcă. Dacă în carte se spune că este calmant și îl găsești revigorant pentru tine, atunci el revigorează! Aceasta este valoarea interacțiunii și toți suntem diferiți. Așa că ai încredere în experiența ta. Este un amestec complex format din nevoile tale, starea ta fiziologică la vremea respectivă și amintirile tale. Este totul real.

Malte Hozzel, fondatorul Oshadhi, oferă câteva sfaturi despre cum să experimentezi un ulei esențial și cum să interacționezi cu planta.
Pe măsură ce inspiri parfumul unui ulei esențial, închide ochii și încearcă să te concentrezi asupra lui. Dezvoltă o recunoaștere personală și intuitivă a ceea ce îți face uleiul. Există un „ecou” într-o parte a corpului? Există un „ecou” într-o parte a sentimentelor tale?
     Îți place sau nu îți place parfumul?
     Cu ce te asociezi?
     Declanșează ceva amintiri plăcute/ specifice?
     Pătrunde sau este ceva trecător?
     Parfumul este ușor sau pătrunzător?
     Stimulează sau relaxează?
     Energizează?
     Este o notă florală, cu frunze sau lemnos?
     Este aspru, fin, dulce, înțepător, pe bază de plante, picant, etc?
     Încălzește sau  răcește?
     Te deschide sau te închide?
     Este euforizant?
     Ai experiențe speciale?

Despre experiența noastră cu uleiurile esențiale…

Sursa:  How to know more about Essential Oils by Jonathan Hinde (July 2, 2017) disponibil pe http://www.aromachat.com

Share articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Call Now Button