Să facem cunoștință cu uleiul esențial de copaiba

Să facem cunoștință cu uleiul esențial de copaiba

Poate că uleiul esențial de copaiba nu este la fel de popular ca și uleiul esențial de arbore de ceai, însă este utilizat la scară largă în America de Sud, populația din bazinul Amazonului folosindu-l în scopuri medicinale de câteva generații, lucru notificat de primii exploratori europeni care au atins pământul sud-american.

Se pare că indienii latino-americani s-au inspirat din comportamentului anumitor animale care, rănite, se frecau de trunchiurile arborelui de copaiba pentru a-și vindeca rănile😲😲😲.

Numele „copaiba” înseamnă arborele depozitar sau arborele care se „întinde”, făcând referire la bogăția acestuia 🙃🙃🙃..,

Multe superstiții și ritualuri au existat de-a lungul timpului referitoare la extracția uleiului de copaiba: de la a nu face sex timp de trei zile înainte de extracție (😯😯😯) până la a nu vorbi cu nimeni pe drumul până la arbore în ziua extracției..😁😁😁. Nu era ușor să fii cel care extrage uleiul, nu-i așa?

Iată câteva remedii în care este folosit uleiul esențial de copaiba:

#reumatism

Uleiul esențial de copaiba s-a dovedit a fi un bun aliat în tratamentul #reumatismului și a durerilor musculare. Datorită puterii antiinflamatorii a uleiului esențial de copaiba, masajele cu acesta sunt ideale pentru aceste cazuri. Recomandare: de la 25 la 50 de picături de ulei de copaiba în 100 ml de ulei vegetal.

#psoriazis

Aromaterapia este eficientă în tratamentul psoriazisului, deoarece pe lângă tratarea simptomelor, acționează și în câmpul emoțional, controlând stresul și anxietatea, care sunt factori care agravează sau pot declanșa chiar atacuri de psoriazis.

Vă recomandăm următoarea rețetă:

👉unt de shea – 65g

👉ulei de cocos – 30ml

👉ulei esențial de copaiba – 20 picături

👉ulei esențial de lavandă – 20 de picături

👉ulei esențial de mușețel german – 15 picături

👉ulei esențial de tămâie – 15 picături

Folosiți de 3 până la 4 ori pe zi în zona afectată.

#mască facială:

Vă recomand următoarea mască facială pentru o piele fină și curată:

👉3 picături de ulei esențial de copaiba

👉1 lingură argilă pudră verde (ori de câte ori este posibil, alegeți organic) 👉apă tonică

Diluați argila cu apă pentru a forma o pastă. Adăugați uleiul și amestecați. Aplică pe față cu ajutorul unei pensule. Lăsați masca să să acționeze timp de 20 de minute și apoi clătiți bine cu apă cu gheață.Nu uita: masca nu trebuie să se usuce complet pe față. Așadar, utilizați o sticlă de pulverizare cu apă sau #hidrolat și pulverizați ori de câte ori observați că începe să se usuce. Idealul este să mențineți masca umedă pentru a crește eficiența.

#acnee

Ser facial pentru combaterea acneei:

👉 20 ml ulei de jojoba

👉 ulei esențial de copaiba – 5 picături

👉 ulei esențial de lavandă – 5 picături

Folosiți seara și dimineața câte 5 picături.

Să vă fie de folos!

Ruxandra

Share articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Call Now Button