Un ulei esențial de calitate – Oshadhi!

Un ulei esențial de calitate – Oshadhi!

Spre deosebire de abordarea tradițională, aromaterapia modernă are la bază un model teoretic care se bazează pe elemente chimice primare aflate în fiecare ulei: un ulei esențial poate fi clasificat ca monoterpenă sau aldehidă deoarece aceasta este elementul chimic major care constituie uleiul.

Cum alegem un ulei esențial? Simplu și cu atenție, dând importanță următoarelor aspecte, care de altfel, se află pe etichetă:

– denumirea planetei (în latină);

– componentele principale ale uleiului

– chemotipul;

– lotul (producția) din care a fost obținut

– țara de proveniență (este foarte important ca planta să crească în habitatul ei natural)

– alergeni.

Sunt foarte mulți fermieri care cultivă plante pe care ulterior le distilează și le transformă în ulei esențial! De aici și până la îmbutelierea acestora este cale lungă…Se păstrează calitatea lor nealterată? Se diluează cu alte amestecuri? Prin urmare, în opinia Oshadhi, eticheta este foarte importantă și trebuie să conțină cât mai multe informații.

Ce teste li se fac uleiurilor esențiale după distilare? Pentru a stabili calitatea unui ulei esențial, acesta este supus la următoarele teste:

– cromatografia de gaze: prin care se stabilește componenta chimică a mostrelor din fiecare lot;

–  spectometria de masă:  se măsoară masa fiecărui constituent al uleiului.  Acest test oferă claritate despre puritatea uleiului esențial.

După aceste teste uleiul este transportat  în laborator pentru ambalare unde se realizează  testele de calitate:

– testul de spectroscopie în infraroșu cu transformata FTIR: rezultatele se compară cu cele standard (pe care ar trebui să le obțină fiecare ulei ulei esențial). Dacă rezultatele diferă, atunci uleiul esențial respectiv  este mai puțin valoros calitativ.

– Testul bacteriologic: pentru a se verifica dacă un ulei esențial  este curat.

–  Testul CPTG : pentru a verifica dacă uleiul este pur și de calitate terapeutică.

Cum testăm un ulei esențial? Un ulei esențial poate fi testat pe o hârtia albă, picurând un strop și lăsat să se volatilizeze. Dacă hârtia rămâne pătată atunci uleiul esențial nu este pur!

De ce folosesc uleiurile esențiale? Motivele sunt nenumărate, însă primul dintre ele ar fi că mă simt în siguranță folosindu-le pentru copiii mei, pentru soțul meu și, nu în ultimul rând, pentru mine. Le folosim în fiecare zi pentru relaxare, curățenie, somn, atmosferă pozitivă, energie, vânătăi, zgârieturi, pișcături de insecte.

Am fost sceptică la început, le-am folosit cumva ca un ultim ajutor pentru răcelile băiețelului meu mai mare, însă acum sunt primul ajutor în casa noastră. E incredibil cum un ulei esențial de calitate schimbă atmosfera într-o casă.

De ce Oshadhi ? Am auzit de Oshadhi de la o prietenă din Germania. La început am crezul că prețul stabilește în mare măsură calitatea unui ulei esențial. Ei bine, lucrurile nu stau așa! Produsele de calitate se obțin în habitatul lor natural! Sunt fermieri locali care, așa cum am subliniat mai sus, cultivă sau îngrijesc unele culturi și, ulterior, distilează, obținând ulei esențial. Oshadhi are o relație corectă cu fermierii, răsplâtindu-i la un preț corect, nefolosind intermediari. Prin urmare consider că Oshadhi oferă prețul corect! Le-am testat pe mine și pe familia mea și sunt foarte mulțumită. De aceea l-am adus în România!

Bucurați-vă de Oshadi!

Share articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Call Now Button