Utilizarea uleiurilor esențiale

Utilizarea uleiurilor esențiale

Uleiurile esențiale sunt foarte concentrate, cu grad terapeutic, având multiple beneficii pentru minte, trup și spirit. Dar rețineți că acestea necesită respect și înțelegerea cu privire la modalitatea de aplicare. Uleiurile esențiale se folosesc în doză mică, fiindcă „mai puțin poate deveni mai mult” atunci când se lucrează cu uleiuri terapeutice pure. Dacă urmați un anumit tratament și sunteți sub supravegherea  unui medic, vă rugăm sa vă consultați cu acesta înainte de a utiliza uleiuri esențiale terapeutice. Atât timp cât se respectă dozajul și diluția, uleiurile esențiale pot fi folosite de aproape oricine. Rețineți, de asemenea, că efectul creat este o interacțiune între ulei, diluție și individ. Unele persoane sunt mai sensibile decât altele, așadar este nevoie de atenție.

În masajul aromaterapeutic, uleiurile esențiale se  diluează în uleiuri purtătoare, cum ar fi uleiul de migdale dulci, jojoba, uleiul de susan organic sau uleiul de floarea soarelui organic.

Diluția normală pentru un masaj al corpului este  1-3% (adică  aproximativ 7-20 picături în 30ml de ulei purtător). Este recomandat utilizarea unui procentaj mai mic de ulei esențial pentru copii și vârstnici.

În cele ce urmează sunt câteva idei pentru utilizarea uleiurilor esențiale pentru bebeluși și copii:

  • 0-6 luni: singurele uleiuri care ar trebui să fie utilizate – și într-o mică diluție – sunt lavanda și mușețelul.
  • Adăugați 1 picătura de ulei la 2 linguri de ulei de migdale dulci, ulei de susan sau jojoba .
  • 6-12 luni: puteți începe să utilizați mandarin, neroli și trandafir pe lângă cele enunțate mai sus.
  • 1-6 ani: puteți introduce portocala, coriandru, palmarosa, arborele de ceai.
  • 7-12 ani: majoritatea uleiurilor esențiale utilizate în mod curent sunt acum potrivite, dar la un sfert din doza utilizată la adulți.
  • Pentru considerații privind uleiurile esențiale specifice, puteți găsi secțiunea Contraindicații în descrierile noastre de produse.

Nu lăsați uleiurile esențiale la îndemâna copiilor. Depozitați-le departe de razele soarelui.

Share articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Call Now Button